Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Jak sprawdzić czy router dobrze działa

lubieponczki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak gram sobie w Lola, a nawet jak nie gram, to internet na laptopie się rozłącza. W tym problem że tydzień temu było wszystko ok, więc pytanie, jak sprawdzić czy router dobrze na 100% działa. Raz był kabel nie podłączony, podłączyłem drugi raz naciągnięty i położyłem go tera w najlepszym miejscu. Raz na jakiś czas rozłącza router i na laptopie jak i telefonach nie mogę się połączyć.

Jaką se myszke kupić? Mam obecnie z logitecha, żeby była z kablem USB, tak do 120zł. Kształ jak najzywklejszy, żeby to nie był"kloc" z 120 guzikami dodatkowymi. Pisać PW lub na statusie profilu. Pozdrawiam

Opublikowano

Jeśli Ci rozłącza to najpierw skontaktuj się z dostawcą,oni udzielą Ci pomocy,jeśli okaże się że u nich jest wszystko dobrze to padnięte kable albo router.

Opublikowano

Witam, jak gram sobie w Lola, a nawet jak nie gram, to internet na laptopie się rozłącza. W tym problem że tydzień temu było wszystko ok, więc pytanie, jak sprawdzić czy router dobrze na 100% działa. Raz był kabel nie podłączony, podłączyłem drugi raz naciągnięty i położyłem go tera w najlepszym miejscu. Raz na jakiś czas rozłącza router i na laptopie jak i telefonach nie mogę się połączyć.

Przywróć go do ustawień fabrycznych, sprawdź czy antenka się nie obluzowała.

8372383248.png
Opublikowano

Ehem na razie jest git, ale jakby ktoś jakiś pomysł miał to niech napisze tak dla bezpieczeństwa.

Pozdrawiam

Jaką se myszke kupić? Mam obecnie z logitecha, żeby była z kablem USB, tak do 120zł. Kształ jak najzywklejszy, żeby to nie był"kloc" z 120 guzikami dodatkowymi. Pisać PW lub na statusie profilu. Pozdrawiam

Opublikowano

Żeby sprawdzić czy masz dobre połączenie z internetem polecam wpierw spingować bramę domyślną (cmd --> ping 192.168.0.1)

Opublikowano

Dobra, problem na pewno polega na tym: gram i wtedy internetu nie ma w laptopie.

Internet mam 10mb/s, jak miałem 2 razy mniejszy z miesiąc temu to działało wszystko ok, tak z tym nowym działało tylko ten ostatni tydzień.

Wie ktoś może na jak rozwiązać ten problem? Nigdy jak grałem internet w lapku się nie rozłączał, miałem tylko ping do 200 max jak np. brat coś oglądał czy ściągał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...